10 Απρ 2013

Χταπόδι στιφάδο από τον Μάραθο



Ο Βασίλης Μίγγας μαγειρεύει σπιτικά στο εστιατόριό του στον Μάραθο της Μεσσηνίας, απέναντι από τη νήσο Πρώτη, χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό λάδι της περιοχής. Και φυσικά η κάθε εποχή έχει τα φαγητά της, όπως τώρα η Σαρακοστή. Το χταπόδι λοιπόν έχει την τιμητική του και έτσι μελωμένο όπως το μαγειρεύει ο κ. Βασίλης έχει για χάρη του την τιμητική του και το ψωμί.

Υλικά

1.200 γραμμ. χταπόδι φρέσκο
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ολόκληρα
½ κεφάλι σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 ποτήρι του κρασιού ξίδι
λάδι
μπαχάρι
γαρίφαλα
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Ο κ. Βασίλης βράζει το χταπόδι στο ζουμί του. Πετά το ζουμί και τεμαχίζει το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Στρώνει κάτω στο τσουκάλι τα κομμένα κρεμμυδάκια (και τα φύλλα τους), από πάνω τα κομμάτια του χταποδιού και μετά όλα τα άλλα υλικά, μαζί με δύο ποτήρια νερό. Τα αφήνει να σιγοβράσουν περίπου μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου